Голова правління банку Януковича: наш актив когось зацікавив

Вівторок, 16 грудня 2014, 12:49

"Всеукраїнський Банк розвитку" Олександра Януковича звернувся з позовом до суду про оскарження рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

Про це на прес-конференції заявила голова правління "Всеукраїнського банку розвитку" Анна Гурова.

"27 листопада цього року на підставі постанови НБУ в "ВБР" була введена тимчасова адміністрація. Причина визнання банку неплатоспроможним безпрецедентна і ґрунтується на введенні санкцій Євросоюзу стосовно акціонера Олександра Януковича", - нагадала вона.

При цьому, за її словами, на даний момент стосовно Олександра Януковича немає жодних судових рішень, які могли б вплинути на долю "ВБР".

Реклама:

"Санкції були введені ще в березні 2014 року. Вісім місяців дії санкцій не були приводом для втручання регулятора в роботу банку. І тільки зараз під цим приводом НБУ визнав "ВБР" неплатоспроможним", - підкреслила Гурова.

Глава правління також стверджує, що санкції ЄС ніяк не вплинули на платоспроможність банку, і фінансові показники на момент введення тимчасової адміністрації відповідали всім нормативам Національного банку.

"За сьогоднішніми подіями навколо банку проглядаються всі ознаки політичного переслідування, а точніше політичного рейдерства. Думаю, цей актив просто когось зацікавив", - заявила Гурова.

Також вона сказала, що на її адресу надходили погрози.

"Мене попередили, що сьогоднішня прес-конференція може погано для мене закінчитися", - сказала глава правління "ВБР".

Вона також додала, що банк надіслав листи президенту країни, прем'єр-міністру, бізнес-омбудсмену України, в МВФ і Європейський центральний банк з проханням звернути увагу на ситуацію.

Крім цього, за словами Гурової, "ВБР" звернувся з позовом до суду про оскарження рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

Нагадаємо, правлінням Нацбанку 27 листопада 2014 було прийнято рішення про віднесення "Всеукраїнського банку розвитку" Олександра Януковича до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, з 27 січня 2011 Олександр Янукович став 100% власником статутного капіталу "ВБР".

Це відбулося менш ніж через два місяці після того, як Сергій Арбузов - близький друг Олександра Януковича - був призначений головою Національного Банку.

За 4,5 роки існування з моменту створення, "ВБР" збільшив свій капітал в 10 разів. У 2013 році банк подвоїв свій капітал в порівнянні з попереднім роком.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: