У Фірташа скаржаться на відключення електроенергії без попередження

Понеділок, 15 грудня 2014, 17:51

Відключення підприємств від електроенергії без попередження продовжуються.

Про це заявив Генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

"Федерація продовжує отримувати скарги від підприємств з кількох регіонів щодо відключення електроенергії без попередження", - зазначив він.

"Є випадки вибіркового непрозорого відключення енергопостачання без урахувань технологічних особливостей виробництва – без електроенергії може залишитись одне або два підприємства з кількох виробництв однієї галузі, які знаходяться на одній вулиці чи в межах одного кварталу", - заявив Іллічов.

Реклама:

За словами гендиректора, він не розуміє, чому застосовується саме такий алгоритм.

"Федерація роботодавців не виключає корупційних ризиків на етапі визначення підприємств для відключень у разі виникнення такої необхідності", – сказав Іллічов.

Він наголошує, що подібні ситуації призводять до непередбачених прямих збитків для бізнесу - внаслідок непрогнозованих відключень електроенергії виходить зі строю обладнання.

ФРУ звернулась до міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина та НКРЕ з пропозицією створити міжвідомчу робочу групу з проведення аудиту механізмів відключення електроенергії для промислових підприємств.

До такої групи повинні увійти представники Міненерговуглепром, НКРЕКП, НЕК "Укренерго", обласних енергопостачальних компаній, кажуть в ФРУ.

Як відомо, головою Ради Федерації роботодавців України є власник компаній Group DF Дмитро Фірташ.

Наразі правоохоронні органи США домагаються його екстрадиції. В Австрії, де зараз перебуває Фірташ, його було затримано, але звільнено під заставу в 155 мільйонів доларів.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!