Суд відмовився ліквідувати державне ПАТ "Сумихімпром"

Понеділок, 15 грудня 2014, 14:40

15 грудня 2014 господарським судом Сумської області задоволено спільне клопотання комітету кредиторів, ПАТ "Сумихімпром" та арбітражного керуючого і на 6 місяців продовжено термін санації заводу.

Про це повідомив старший партнер ЮФ "Ілляшев та Партнери", розпорядник майна ПАТ "Сумихімпром" Роман Марченко.
 
"Продовження санації є єдиним способом запобігання процедури ліквідації та збереження цього підприємства - унікального хімічного комплексу, що має важливе стратегічне значення для України і громади Сум.

Судом прийнято до уваги те, що за час процедури банкрутства не проданий жоден об'єкт виробничого фонду, а також позитивні результати санації: більше 4,5 тисяч працівників без затримок отримують зарплату, яка перевищує середню по Сумській області на 25%.

За період санації тільки на капітальні інвестіціі було витрачено понад 100 млн гривень, на поточні ремонти - більше 140 млн гривень; до бюджетів всіх рівнів та соціальних фондів було перераховано податків та зборів на суму понад 300 млн гривень", - прокоментували ситуацію експерти.
 
Нагадаємо, 4 грудня загальними зборами кредиторів був затверджений план санації ПАТ "Сумихімпром", який дозволить підприємству вийти з кризової ситуації.

Реклама:

План санації передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції.

План санації не передбачає участі зовнішнього інвестора, підприємство залишається в держвласності.
 
Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд гривень.

Підприємство займає третє місце в м.Суми за розміром відрахувань до місцевого бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: