У Криму обіцяють знести нові споруди на незаконно зайнятих ділянках

Понеділок, 15 грудня 2014, 14:16

Самопроголошена влада Криму знесе будинки, зведені жителями протягом останніх місяців на самовільно захоплених земельних ділянках.

Про це повідомляє прес-служба самопроголошеного уряду Республіки Крим з посиланням на Сергія Аксьонова, пише "Інтерфакс".

За даними прес-служби, Аксьонов заявив, що влада республіки готова узаконити будівлі, побудовані на самовільно зайнятій землі, якщо вони використовувалися як житло, а їх жителі більше п'яти років оплачували комунальні послуги.

Раніше Аксьонов заявляв, що люди, які побудували на самовільно зайнятій землі будинку або вклали в будівництво гроші, зможуть узаконити ділянки за спрощеною процедурою.

Реклама:

За даними глави республіки, ця ініціатива викликала активну забудову самовільно зайнятих земель.

"Попрошу одуматися громадян, які ведуть зараз самовільне будівництво на незаконно зайнятих земельних ділянках. Усі будівлі будуть знесені. Всі (споруди), що з'явилися (на самовільно зайнятих територіях) за останні 4-5 місяців, будуть ліквідовані", - сказав він у понеділок на нараді в Раді міністрів Криму.

За даними віце-прем'єра Криму Миколи Янакі, жителі Республіки Крим самовільно захопили майже 1,5 тис. га землі, коли Крим входив до складу України.

На захопленій території зведено понад 2,5 тис будівель.

Захоплені ділянки землі знаходяться на території Сімферополя і Сімферопольського району, а також на Південному березі Криму, біля міст Алушта, Ялта і Судак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!