Розенко хоче посадити в крісло голови ПФ його колишнього очільника

Понеділок, 15 грудня 2014, 12:42

Міністр соціальної політики Павло Розенко збирається подати на розгляд Кабміну кандидатуру Олексія Зарудного на посаду голови Пенсійного фонду.

Про це він заявив в інтерв’ю "Економічній правді".

"Так, я збираюся подати кандидатуру Зарудного на розгляд Кабміну. Два роки ця суперважлива структура була без голови. Це абсолютно ненормально", - зазначив Розенко.

За його словами, з одного боку, Зарудний - людина відносно молодого віку. З іншого боку - має досвід роботи і досить непогано проявив себе, будучи керівником Пенсійного фонду (у 2008-2010 роках Зарудний вже очолював ПФ. - ЕП).

Реклама:

Крім того, міністр зазначив, що також плануєте оптимізувати штат ПФ.

"Ми говорили про це з претендентом на посаду керівника Пенсійного фонду. Там велике навантаження, але є питання, що адміністрування єдиного соціального внеску перейде від ПФ до Фіскальної служби. При цьому чисельність ПФ залишилася майже незмінна. Перед усіма фондами соцстраху стоїть завдання скоротити адміністративні видатки. Пенсійний фонд не є винятком", - сказав Розенко.

За словами міністра соціальної політики, в міністерство він прийшов з ідеями єдиних принципів нарахування пенсій.

"Я поважаю колектив фонду, але мені цікаво, щоб колектив поділяв мої ідеї, а не лише працював, щоб утримувати систему в існуючому стані. Я прийшов з ідеями єдиних принципів нарахування пенсій, про що заявляв неодноразово", - зазначив Розенко.

За словами чиновника, в Україні не повинно бути двох-трьох десятків різних пенсійних систем.

"Я говорю про поступовий перехід до єдиних принципів нарахування та розрахунків пенсії. В Україні не повинно бути двох-трьох десятків різних пенсійних систем. Інший важливий для мене крок - розвиток недержавного пенсійного страхування. Йдеться і про створення умов для впровадження другого рівня накопичувальної системи, і про розвиток недержавного пенсійного забезпечення",- підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: