"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна Brent зростає після падіння майже до 60 доларів

Понеділок, 15 грудня 2014, 08:57

Світові ціни на нафту зростають у понеділок на тлі очікування поліпшення статистики по індексу ділової активності в промисловості єврозони і США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 7.25 за московським часом понеділка вартість січневих ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent збільшувалася на 0,32% - до 62,05 долара за барель. Вартість січневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI зростала на 0,21% - до 57,93 долара за барель.

Ціни на нафту демонстрували негативну динаміку в п'ятницю на тлі погіршення прогнозу Міжнародним енергетичним агентством (МЕА) щодо світового попиту на нафту.

Реклама:

Вартість ф'ючерсів на нафту почала збільшуватися на тлі очікувань зростання індексу ділової активності в промисловості в єврозоні та США.

Дослідницька організація Markit Economics опублікує у вівторок попередню статистику по індексу ділової активності (PMI) в промисловості для єврозони і США.

Аналітики прогнозують збільшення індексу в грудні до 50,5 пункту з 50,1 пункту в листопаді в єврозоні та зростання грудневого індексу в США до 55,5 пункту з 54,8 пункту в листопаді.

"Запланована на поточний тиждень попередня статистика по індексу ділової активності в промисловості може надати деяку підтримку цінам на нафту", - наводить агентство Рейтер коментар експертів Phillip Futures.

Експерти компанії зазначають, що очікування по PMI в поточному місяці є сприятливими, що повинно запобігти подальшому падінню цін на цьому тижні, а також збільшить вартість ф'ючерсів до 61,81 долара за барель для нафти марки WTI і до 63,26 долара за барель для Brent

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: