"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Профіцит зовнішньої торгівлі України становив понад 800 мільйонів

П'ятниця, 12 грудня 2014, 19:05

Мінекономрозвитку відзначає поліпшення торгового балансу за перші 3 квартали року, профіцит якого становив 803 млн доларів порівняно з дефіцитом 9,7 млрд доларів за аналогічний період попереднього року.

Про це повідомив заступник начальника управління розвитку експорту в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Олександр Громов під час форуму в Києві, передає УНІАН.

"Торговельний баланс України має деякі позитивні тенденції. Якщо за результатами дев'яти місяців 2013 року наш Держстат фіксував негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами у розмірі 9,7 млрд доларів, то за аналогічний період цього року сальдо було позитивним і становить 803 млн доларів", - сказав Громов, додавши, що імпорт за 9 місяців скоротився на чверть, експорт - на 8%.

Він також повідомив, що протягом 2014 року вдалося досягти суттєвого скорочення негативного сальдо в торгівлі з Німеччиною, Китаєм, США, Польщею, Нідерландами, Францією, Японією, Кореєю.

Реклама:

Позитивне сальдо торгівлі за цей період Україна наростила з Єгиптом, Індією, Італією. Іспанією та Туреччиною і Туркменістаном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: