Росія підтвердила відмову від "Південного потоку" - ЄК

П'ятниця, 12 грудня 2014, 10:24

Єврокомісія отримала підтвердження від Росії, що "Південний потік" зупинений.

Цю інформацію підтвердив міністр енергетики РФ Олександр Новак в телефонній розмові з заступником голови ЄК Марошем Шефчовичем, повідомила прес-служба Єврокомісії.

"Міністр Новак підтвердив заступнику голови Шефчовичу, що Росія не буде більше продовжувати реалізацію проекту "Південний потік", - йдеться в заяві ЄК.

Розмова відбулася у розвиток міністерської зустрічі в Брюсселі колишніх країн "Південного потоку" 9 грудня, учасники якої, зокрема, припустили, що рішення Росії не носить остаточного характеру, і попросили Шефчовіча "отримати роз'яснення російської сторони".

Реклама:

Тепер, коли роз'яснення отримані, Єврокомісії належить очолити роботу Високопоставленої робочої групи для пошуку нових рішень забезпечення енергобезпеки цих держав.

"Тепер ми інтенсифікуємо роботи з країнами Центральної та Південно-Східної Європи, щодо формування єдиного ринку газу та диверсифікації джерел поставок газу. Такі завдання майбутнього енергетичного союзу, який є пріоритетом для нового складу Єврокомісії", - підкреслив Шефчовіч.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: