"Нафтогаз" обговорює з ЄБРР можливість фінансування закупівель газу

Четвер, 11 грудня 2014, 20:31

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв і керуючий директор ЄБРР Ріккардо Пуліті обговорили можливість надання "Нафтогазу" торгового фінансування для закупівлі природного газу для України.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Крім того, сторони обговорили надання кредиту, який буде спрямовано на модернізацію ключової частини газотранспортної системи України - західної ділянки газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Як зазначається, Пуліті високо оцінив дії України у реформуванні енергетичного сектору та висловив впевненість, що ці кроки допоможуть залучити іноземних інвесторів і знизити ризики для європейських споживачів.

Реклама:

"Немає жодних сумнівів у тому, що газотранспортна система України є привабливою. Тим не менш, цю привабливість може бути втрачено без впровадження необхідних реформ в Україні", - сказав він.

"Ми раді, що кредитний проект, який Україна обговорювала з ЄБРР з 2009 року, нарешті буде реалізований", - повідомив Коболєв.

За його словами, це фінансування допоможе зробити ГТС ще надійніше і допоможе Україні зберегти бізнес з транзиту газу.

"Не менш ключове завдання для цього - проведення амбіційних реформ у газовому секторі, про які український уряд оголосив цього тижня. Дуже важливо, що такі міжнародні фінансові інститути, як ЄБРР, ЄІБ, МВФ і Світовий банк підтримують Україну на цьому шляху", - підсумував Коболєв.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні кредит 200 мільйонів на реконструкцію газотранспортним українським оператором "Укртрансгаз" газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: