У Білорусі планують купувати газ у Росії по 155 доларів

Четвер, 11 грудня 2014, 14:19

Трирічний контракт на постачання російського газу в Білорусь може бути підписаний наступного тижня.

Про це повідомив журналістам, відповідаючи на запитання кореспондента БЕЛТА, перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко.

"Думаю, що наступного тижня буде підписано. Контракт узгоджений, останні крапки над "i" ми поставили 26 листопада. За наявною у мене інформацією, до підписання все готово", - сказав Семашко.

За його словами, підготовлений контракт принципово нічим не відрізняється від того, який діє зараз.

Реклама:

"Ми не відійшли від тієї принципової форми в ціноутворенні, яка була. Зважаючи на те що курс російського рубля пішов вниз, з 1 січня для нас ціна на газ трохи впаде. Сьогодні вона близько 168 доларів за 1 тисячу кубометрів, а буде десь 154 -155 доларів", - пояснив перший віце-прем'єр.

Говорячи про обсяги поставок, перший заступник прем'єр-міністра зазначив, що Білорусь отримає природного газу під повну потребу.

"На рівні 22 млрд кубометрів газу в рік. Іноді ці обсяги не вибираємо, в контракті є допуск плюс 5%, мінус 10%", - сказав Семашко.

Недобір газу в останні пару років пов'язаний з введенням нових потужностей. Побудовані сучасні блоки на електростанціях, де на вироблення енергії витрачається на 50-70% менше палива, пояснив він.

Чинний трирічний контракт на поставку "Газпромом" природного газу для Білорусі закінчується 31 грудня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!