Програму Кабміну треба доопрацювати - експерти РПР

Четвер, 11 грудня 2014, 09:06

Програму уряду потрібно доопрацювати, заявляють експерти ініціативи "Реанімаційний пакет реформ"

Громадська ініціатива "Реанімаційний Пакет Реформ" має суттєві зауваження до програми уряду, яка є "набагато слабшим та вужчим документом, аніж Коаліційна угода", йдеться в заяві.

Експерти вимагають публічного обговорення цього важливого документу для подальшого доопрацювання.

"Принципово важливо не затверджувати в парламенті цей проект на тій підставі, що він не реалізує положення Коаліційної угоди, а часом фактично суперечить їй", - заявляє РПР.

Реклама:

"Так, в документі немає ні слова про реформу Кабінету міністрів та центральних органів виконавчої влади, що дає підстави констатувати, що уряд не готовий починати реформи з себе", - йдеться у заяві.

"У програмі діяльності уряду зазначено лише про 10%-ве скорочення штату Кабінету міністрів, водночас відсутні конкретні заходи з реформування міністерств, запровадження в них посад керівників апаратів міністерств, перетворення решти центральних органів виконавчої влади (служби, інспекції, агентства) у виключно адміністративні органи, які не формують державної політики", - вказують експерти.

У програмі уряду "не передбачені заходи щодо національної політики з енергоефективності", яка є основою енергетичної незалежності. "Зокрема, в плані дій уряду немає положень про обов’язковий комерційний облік всіх видів енергії", - зазначає РПР.

На думку експертів, "таким чином продовжиться практика корупції та розкрадань енергоносіїв, які становлять десятки мільярдів гривень щороку".

Обіцяна децентралізація представлена в програмі уряду лише "косметичними" змінами, додають вони. Зокрема, вона не містить повного виконання заходів, передбачених концепцією реформи місцевого самоврядування, узгодженої урядом 1 квітня 2014 року.

Далі буде…

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!