"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Метінвест" Ахметова скоротив виручку на 14%

Понеділок, 1 грудня 2014, 20:00

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", за підсумками роботи в січні-вересні 2014 року знизила консолідовану виручку на 14% - до 8461 млн доларів внаслідок падіння виробництва в третьому кварталі.

Про це свідчать результати фінансової звітності компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними, зокрема, починаючи з третьої декади липня відбулося різке скорочення виробництва внаслідок обмежень в забезпеченні сировиною "Азовсталі" і ММК ім. Ілліча в результаті пошкоджень залізничної інфраструктури в ході конфлікту на сході України і зупинкою виробництва на ЄМЗ, починаючи з 13 серпня 2014 року.

При цьому пояснюється, що зниження консолідованої виручки на 14%, або на 1,348 млрд доларів порівняно з аналогічним торішнім періодом в основному обумовлено падінням продажів металопродукції на 805 млн доларів, залізорудної продукції - на 419 млн доларів, вугілля на 90 млн доларів і коксової продукції на 101 млн доларів, що було частково компенсовано збільшенням продажів чавуну на 145 млн доларів.

Реклама:

На металургійний дивізіон припадає 78% зовнішніх продажів (76% за дев'ять місяців-2013), на гірничодобувний дивізіон - 22% (24%).

Також уточнюється, що зниження виручки відбулося в основному через скорочення продажів на 7% в металургійному дивізіоні і 11% в гірничодобувному дивізіоні.

Ключовим чинником падіння продажів метдивізіону стало 15% скорочення обсягів виробництва металопродукції - це сталося через істотне зниження виробництва металопродукції в третьому кварталі порівняно з попереднім (майже на 40%).

Виручка в Україні за дев'ять місяців становила 2,044 млрд доларів, знизившись на 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року, Основним фактором цього стало зниження обсягів продажів металопродукції і ЗРС на тлі зниження попиту в основних металоспоживаючих галузях внаслідок загального уповільнення економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: