Україна може отримати 300 мільйонів від СБ на охорону здоров'я

Понеділок, 1 грудня 2014, 19:03

Україна завершує переговори про отримання фінансування від Світового банку для реалізації проектів у сфері охорони здоров'я на загальну суму 300 млн доларів.

Про це повідомив в. о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець на прес-конференції в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні це єдина можливість підтримати та реконструювати наші заклади охорони здоров'я, а в деяких областях - побудувати нові центри", - сказав він.

Як уточнив керівник програм Світового банку щодо Білорусі, Молдови та Україні Паоло Карло Беллі, йдеться про фінансування восьми-дев'яти проектів у Закарпатській, Волинській, Рівненській, Львівській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Вінницькій областях.

"Це регіони, в яких було обговорено та затверджено проекти", - сказав він. Беллі зазначив, що термін кредиту становить 20 років, а його ставка залежатиме від показників Libor.

Реклама:

Кредитні кошти може бути отримано протягом січня-лютого 2015 року. Нині відбувається процедура підписання кредитної угоди.

"Нині Україна зіткнулася з проблемою доступу до міжнародних ринків запозичень, і цей кредит є дуже важливим", - наголосив Беллі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: