"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гендиректор холдингу Новінського: найбільш постраждало суднобудування, "Верес" і "Амстор"

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:52

Гендиректор "Смарт Холдингу" Олексій Тимофєєв зазначає, що найбільші проблеми через ситуацію на Сході і в Криму виникли в суднобудівному бізнесі, у компаній "Верес" і "Амстор".
 
Про це він заявив в інтерв'ю "Економічній правді".
 
"Масштаб проблем різний - причина одна... Деякі активи відчувають великий тиск, деякі почувають себе більш-менш нормально", - зазначає менеджер.
 
"Флюсовий напрям або "Смарт енерджі", принаймні, зберегли беззбитковість, навіть щось заробляють. Деякі активи сильно просіли, наприклад, "Верес", для якого закрився російський ринок, або "Амстор" з половиною магазинів, які опинилися в зоні АТО", - додав Тимофєєв.
 
За його словами, половина магазинів "Амстор" знаходяться в зоні АТО, і частина з них працює "якимось дивом".
 
"Наших людей, що залишилися там, треба годувати. В супермаркетах не бойовики купують продукти, як ви розумієте... Ті звичайні люди, наші співгромадяни, які там залишилися, потребують постачання, інфраструктури. Їм потрібні їжа, ліки, паливо, електрика, інакше буде зовсім погано. Тому сили, які цю територію зараз контролюють, частину цієї інфраструктури не чіпають, хоча багато чого вже розорене", - говорить гендиректор холдингу.
 
Він зазначає, що "Амстор" також намагається всіма силами підтримати існування магазинів, тому що їх закриття призведе до неминучого збільшення проблем.
 
У "Амстора" великий портфель кредитів, великий оборотний капітал, він не може взяти і в один день зупинитися, щоб перечекати. Про прибуток мова взагалі не йде. Це спроба утримати ситуацію від краху", - підкреслив Тимофєєв.
 
Гендиректор "Смарт Холдингу" також пояснив, що підприємства холдингу в Криму не перереєструвалися.
 
"Так працювати, як там працюють активи, можна буде лише до 1 січня, поки діють перехідні положення російського законодавства", - зазначив він.
 
"Реєстрація в Криму - не панацея. Зареєстровані там компанії не зможуть повноцінно працювати з західними партнерами. Ми багато думали, які є варіанти структур, щоб залишатися в Криму і зберегти напрацьовані ніші, працювати на український ринок, обслуговувати кредити в українських банках. Якщо ми знайдемо таке рішення, ми його теж застосуємо", - додав він.
 
За його словами, бізнес не може бути "вище обставин", потрібно грати за тими правилами, які є.
 
Як відомо, основним бенефіціаром "Смарт Холдингу" є екс- "регіонал" Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: