Росіяни почали більше стежити за курсом рубля

Понеділок, 1 грудня 2014, 12:07

За курсом рубля стежать 45% росіян, 52% заявили, що не звертають уваги на котирування російської валюти, у липні тих, хто цікавився курсом було істотно менше - 32%.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на опитування фонду "Громадська думка".

Серед тих, хто стежить за зміною курсу рубля, більшість (28%) "переживає через його коливань", 15% - не переймаються.

Половина росіян повідомили, що зниження курсу рубля "позначається на їхньому повсякденному житті", 32% заявили, що не позначається.

Реклама:

Якщо курс рубля продовжить знижуватися, це відіб'ється на житті громадян, упевнені 67%.

Лише 11% вважають, що на життя населення це не вплине.

Думки про те, що далі буде з курсом рубля, розділилися. Так, 22% думають, що рубль буде рости, 19% - що буде знижуватися, 15% - що його курс залишиться незмінним.

Більшість (44%) вагалися з відповіддю. На думку 26%, дії влади спрямовані на підвищення курсу рубля, на думку 24% - на зниження курсу національної валюти. Ще 12% вважають, що влада нічого не роблять для управління курсом рубля, 4% думають, що вони намагаються його знизити, а 35% вагалися з відповіддю.

Половина опитаних впевнені, що влада повинна сприяти зростанню котирувань національної валюти, 19% вважають, що вона повинна утримувати курс незмінним. 4% впевнені, що владі слід сприяти зниженню курсу рубля, а 2% думають, що вона взагалі "нічого не повинна робити в цьому відношенні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!