"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошта" злила 21 мільйон на касові апарати

Понеділок, 1 грудня 2014, 10:45

"Укрпошта" в особі Інформаційно-розрахункової дирекції за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Систем Груп Україна" 20,77 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші".

Замовлено 3,2 тисяч штук електронних контрольно-касових апаратів по 6,492 тисяч гривень за одиницю.

Незмінним власником фірми "Систем Груп Україна" є британська "Систем Груп Інтернешнл Лімітед", яка в свою чергу належить офшору "IFC Investment ltd" (Беліз). Наразі директором є Дмитро Андрієвський, його було призначено у серпні цього року.

Реклама:

Єдиним конкурентом було ТОВ "УБС лтд", власники Ігор Косухін з Одеси (10%) та Олена Гуденко з с.Крюківщина Київської обл. (90%). Фірма приписана за адресою масової реєстрації (Київ, Залізничне шосе, 47), має 20,5 тис грн. статутного капіталу.

Гуденко раніше також була співвласницею фірми ТОВ "Іннова Лаб" (приписана за тією ж масовою адресою), поки її у вересні 2011 р. не переоформили на панамський оффшор "Грейнфілд Інк".

Цей оффшор з вересня 2011 р. володіє в Україні ще однією фірмою – ТОВ "Базазіп" (стара назва "Камрі Україна"), який донедавна очолював у якості директора Сергій Антонович Михацький. Він же був директором "Систем Груп Україна" до Андрієвського.

"Систем Груп Україна" почала вигравати тендери наприкінці минулого року, за цей час отримала замовлень на 35,02 млн гривні, зокрема в січні "Укрпошта" їй замовляла штрихкод-сканери.

На іншом тендері "Укрпошти" також у січні компанія була єдиним допущеним до участі конкурентом фірми "Інфотакс плюс", що отримало підряд 21,24 млн грн.

Ця компанія належала "Асоціації платників податків України", яку очолювала Валентина Арбузова, мати тодішнього в.о. прем’єр-міністра Сергія Арбузова. "Укрпошту" тоді очолював радник Арбузова.

Нагадаємо, 21 листопада Печерський суд зняв арешт з рахунків Сергія Арбузова на суму 200 млн грн. через формальну підставу - чиновник, що втік після Майдану до Росії, не був офіційно повідомлений про підозру у вчиненні злочину.

Через три дні Генпрокуратура повторно внесла на розгляд суду заяву про арешт рахунків Арбузова. Однак скільки на них залишилось грошей на той момент - невідомо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!