"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В окупованому Криму введуть мораторій на перепродаж землі

Четвер, 6 листопада 2014, 16:44

Заборону на перепродаж земельних ділянок, що виділяються кримчанам в індивідуальне користування, введуть в Криму, щоб уникнути спекуляцій на ринку землі.

Про це повідомив міністр майнових і земельних відносин окупованого Криму Олександр Гордецький в четвер на прес-конференції в Сімферополі, передає "РИА Новости".

Терміни мораторію уточнюються, на сьогодні розглядаються варіанти п'ять або сім років.

"Це (мораторій) вводиться для того, аби уникнути спекуляцій, уникнути перепродажу", - підкреслив Гордецький.

Реклама:

Крім того, під час отримання земельної ділянки для індивідуального будівництва або сільськогосподарських потреб планується закріпити положення, згідно з яким освоєння ділянки повинно початися протягом трьох років, в іншому випадку він може бути відчужена назад.

Все це, на думку міністра, дозволить уникнути фактів неефективного використання земель.

"Багато хто бере (землю), а не користується, в результаті землі простоюють, податків немає. Не можна допустити формування вторинних ринків землі, коли земля не використовується, а її власник просто чекає свого часу, щоб на цьому заробити", - сказав міністр.

Всі ці норми будуть прописані в регіональному законі, який планується найближчим часом винести на розгляд державної ради республіки, після узгодження з міністерством економічного розвитку РФ.

"Документ уже практично знаходиться на виході, він фактично повністю розроблений", - підкреслив Гордецький. За його словами, це робиться для того, щоб кримчан не "зіпсувало" земельне питання.

Законопроектом також передбачено право на безкоштовне надання земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва всім нужденним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: