"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Morgan Stanley відмовився продавати бізнес, який цікавить Роснефть

Четвер, 6 листопада 2014, 15:49

Американський банк Morgan Stanley виключив нафтотрейдинговий підрозділ, переговори про покупку якого веде "Роснефть", з категорії активів, виставлених на продаж.

Про це йдеться у звіті банку за третій квартал, повідомляє ТАСС.

"У поточних умовах ми не можемо бути впевнені, що операція буде закрита, особливо в світлі зобов'язання отримати всі необхідні дозволи до 20 грудня, коли закінчується термін реалізації угоди з "Роснефтью", - йдеться в звіті.

Як зазначається, діяльність підрозділу з торгівлі нафтою продовжується в звичайному режимі.

Реклама:

"Якщо угода не буде закрита, ми розглянемо різні варіанти в інтересах акціонерів, партнерів і співробітників. Через перераховані вище причини бізнес з торгівлі нафтою більше не класифікується, як виставлений на продаж", - попередив Morgan Stanley.

23 грудня 2013 року 100% дочірнє товариство "Роснефти" підписало з Morgan Stanley зобов'язуючий договір про придбання його міжнародного нафтотрейдингового бізнесу.

На початку липня "Роснефть" представила цю угоду, раніше схвалену американською Федеральною торговою комісією, на розгляд до Комітету з іноземних інвестицій США.

Затвердження угоди стикається з труднощами, оскільки міністерство фінансів США в квітні додало президента "Роснефти" Ігоря Сечіна до списку санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: