Прем'єр Угорщини підтвердив рішучість будувати "Південний потік" всупереч ЄС

Середа, 5 листопада 2014, 14:21

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтвердив свою рішучість реалізувати проект спорудження газопроводу "Південний потік" всупереч запереченням Євросоюзу. 

Про це пише празька газета Pravo, пише "Прайм".

"Угорський прем'єр Віктор Орбан підтвердив свою рішучість реалізувати проект спорудження газопроводу "Південний потік", проти якого має заперечення Євросоюз", - пише Pravo.

"Він заявив про це представникам зарубіжних ЗМІ через день після того, як парламент Угорщини схвалив закон, що сприяє прискоренню введення в дію угорської гілки даного трубопроводу", - повідомляє видання.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що парламент Угорщини схвалив законопроект, який дозволить прискорити будівництво "Південного Потоку".

"Німеччина вже побудувала газопровід "Північний потік", за допомогою якого здатна обійти Україну як потенційне джерело небезпеки. І ми не хочемо нічого більшого, ніж хоче Німеччина", - цитує висловлювання Орбана празька газета.

На думку Орбана, "необхідно, щоб Угорщина була забезпечена газом і в тому випадку, якщо в Україні виникнуть які-небудь проблеми".

Єврокомісія нині намагається заблокувати проект, аргументуючи це тим, що він не відповідає нормам третього енергопакету, який забороняє компаніям, які видобувають газ, володіти магістральними трубопроводами в ЄС.

Президент Росії Володимир Путін раніше заявляв, що проект вигідний для Європи, а тяганина з його реалізацією пояснюється тільки політикою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: