Суд зобов'язав "Вугілля України" виплатити "Сбербанку РФ" 669 мільйонів

Середа, 5 листопада 2014, 11:38

Господарський суд Києва зобов'язав державне підприємство "Вугілля України" виплатити українській "дочці" "Сбербанку Росії" 668,624 мільйонів гривень платежів за простроченим кредитом.

Про це  йдеться в постанові суду, повідомляє "УНІАН".

Відповідно до документу, держкомпанія "Вугілля України" на початку 2013 року відкрила кредитну лінію на 47 млн доларів в "Дочірньому банку Сбербанк Росії" терміном на 1 рік під 11,5% річних.

Кредитним договором останній день кредитної лінії визначено 27 лютого 2014 року. Після завершення кредитної лінії держкомпанія не розрахувалася з банком, після чого кредитор приступив до нарахування пені за прострочення. 

Реклама:

Згідно з матеріалами справи, "Вугілля України" просило у суду відтермінування на 3 роки у зв'язку з важким фінансовим становищем компанії, але суд відмовив. 

21 жовтня 2014 року господарський суд Києва повністю задовольнив вимоги "Дочірнього банку Сбербанк Росії".

ДП "Вугілля України" є оператором Оптового ринку вугільної продукції і здійснює продаж практично всього вугілля, видобутого на вугільних підприємствах, що перебувають в управлінні Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

"Дочірній банк Сбербанку Росії" (Київ) зареєстрований в червні 2001 року, є 100% дочірнім банком АБ "Сберегательний банк Російської Федерації" (Москва).

Як повідомлялося, раніше суд стягнув з ДП "Вугілля України" на користь "Промінвестбанку" 393,97 млн грн. боргу за кредитним договором.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: