"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft припинила поставки платформи Windows 8 ритейлерам

Вівторок, 4 листопада 2014, 10:51

Компанія Microsoft завершила продажу платформи Windows 8 ритейлерам, продемонструвавши різке скорочення життєвого циклу своїх операційних систем.

Про це повідомляється на сайті Microsoft.

З 31 жовтня 2014 Microsoft припинила поставки Windows 8 ритейлерам і виробникам пристроїв на цій операційній системі. Між цією датою і терміном публічного релізу системи 26 жовтня 2012 пройшло всього два роки.

Користувачі все ще можуть придбати пристрої з передвстановленою Windows 8 - Microsoft обіцяла поінформувати ринок за рік до припинення продажів таких комп'ютерів - проте вже не можуть придбати окремо саму платформу.

Реклама:

Microsoft з Windows 8 різко скоротила життєвий цикл операційної системи. Приміром, Windows XP між публічним релізом і припиненням продажів ритейлерам протрималася 7,5 років, Windows Vista - 3,5 року, Windows 7 - чотири роки (рітейлери перестали отримувати Windows 7 від Microsoft з 31 жовтня минулого року).

Разом з тим, з 31 жовтня 2014 компанія вирішила припинити продажі комп'ютерів з попередньо встановленими версіями платформи Windows 7 Home Basic, Home Premium і Ultimate - коли аналогічний крок планується на адресу ПК з Windows 7 Professional, поки не відомо.

Метою Microsoft, очевидно, є змусити користувачів переходити на більш нові версії програмного забезпечення. Зараз за замовчуванням виробники Windows-пристроїв встановлюватимуть на них версію Windows 8.1, запущену на ринок у жовтні 2013 року. А в наступному році очікується реліз раніше поданої платформи Windows 10.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: