"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Захід не виключає нових санкцій відносно Росії

Вівторок, 4 листопада 2014, 09:52

Сполучені Штати та Німеччина виступили з погрозами посилювання санкцій проти Росії у зв'язку з виборами в самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках.

Про це заявила представник Ради безпеки при Білому домі Бернадетт Міхен, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо Москва продовжить ігнорувати зобов'язання, прийняті на себе в Мінську, продовжить свої дестабілізуючі і небезпечні дії, ціна за це для неї зросте", - заявила Міхен.

За її словами, "США засуджують так звані "вибори", проведені проросійськими сепаратистами в частині Донецька і Луганська, і які є нелегітимними".

Реклама:

Вона назвала вибори "фальсифікацією", а також такими, що "суперечать конституції України, закону про особливий статус (Донецької та Луганської областей), основним електоральним нормам".

Раніше представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що Вашингтон не визнає вибори, підкресливши, що "якщо Росія визнає так звані вибори, це послужить її подальшій ізоляції".

Німеччина не зрозуміє офіційного визнання Росією виборів в "ДНР" і "ЛНР", заявив в понеділок представник канцлера ФРН Стефен Сейберт.

"Абсолютно незрозуміло те, що в Росії лунають офіційні заяви, в яких йдеться про повагу і навіть визнання так званих виборів", - заявив дипломат журналістам на брифінгу.

Він додав, що в такій ситуації на південному сході України виключається можливість скасування Євросоюзом економічних санкцій проти Росії, а в разі погіршення обстановки санкції можуть бути посилені.

Президент Франції Франсуа Олланд також закликав Росію не визнавати вибори.

"Я особисто закликаю президента Путіна залишатися в рамках (мінських домовленостей)", - заявив він, виступаючи в канадському парламенті.

Із закликом до дотримання положень мінських документів виступив генсек ООН Пан Гі Мун.

"Генеральний секретар зберігає глибоку заклопотаність у зв'язку з ситуацією на сході України", - сказав офіційний представник генсека Стефан Дужаррік журналістам.

Він зазначив, що Пан Гі Мун "закликає всі сторони негайно підтвердити зобов'язання" щодо виконання в повній мірі мінських домовленостей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: