Держфіксальна служба планує випуск ОВДП на 7 мільярдів

Понеділок, 3 листопада 2014, 13:02

Держфіксальна служба для покриття заборгованості держави по переплаті податку на прибуток підприємств розглядає можливість випуску облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 7 мільярдів гривень.

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" глава ГФС Ігор Білоус.

"Як ви знаєте, у нас є програма віддати 16,7 млрд гривень. Ми зараз хочемо поміняти закон, продовживши дію програми до 1 квітня, щоб віддати ще 2,7 млрд гривень. Ми порахували, що до квітня можемо додатково віддати паперами, а за рахунок решти 7 млрд грн можна було б знизити переплату податку на прибуток. Механізм буде таким, як і з випуску ПДВ-ОВДП. Поки це все на рівні ідеї", - сказав він.

За словами Білоуса, в даний час йде обговорення порядку розподілу цих коштів серед платників податків.

Реклама:

"Поки питання: ці 7 млрд гривень на всіх розподілити, або взяти з тих, хто за часом виникнення цієї переплати були першими, і віддати їм першим. Тобто, ми зараз шукаємо справедливу відповідь. Я думаю, що якщо вийде використовувати ці переплати в системі ПДВ-адміністрування, щоб не вносити живі гроші, це теж може бути відповідь. Але це все на рівні ідеї", - описав перспективи розподілу коштів глава ДФС.

Він також нагадав, що обсяг переплати податку на прибуток підприємств в даний час досяг 26 млрд грн, а до кінця 2014 року може зрости до 27 млрд грн.

"Зараз багато приходять з проханням зарахувати переплату з податку на прибуток у рахунок сплати ПДВ. Я не можу цього зробити, тому що, як тільки я це зроблю один раз, прибіжать всі інші на 26 мільярдів і вишикуються тут в чергу, як у мавзолей Леніна в минулому. Всі стоятимуть і всі будуть праві. Крім того, я ще не виконаю план надходжень по ПДВ, і ось тоді вже не тільки пенсіонери на сході плакатимуть, а взагалі все бюджетники", - повідомив він.

Як повідомлялося, згідно з програмою співпраці з МВФ, в нинішньому році держоблігаціями оформлявся борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!