"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Россільгоспнагляд просить заборонити експорт зерна через офшори

Субота, 29 листопада 2014, 14:39

Россільгоспнагляд звернувся в Мінсільгосп з проханням заборонити експорт зерна через офшорні країни.

Про це повідомив керівник відомства Сергій Данкверт, пише "Прайм".

"Ми з Мінсільгоспом обговорюємо випуск нормативного акту, який би затвердив: підписали зі Швейцарією контракт на поставку зерна - отримаєте на Швейцарію фітосанітарний сертифікат, підписали контракт з Марокко - отримаєте на Марокко", - сказав він.

Основними покупцями російського зерна є Туреччина, Єгипет, Ємен, Ізраїль, Грузія, Судан, ПАР, Іран і Південна Корея.

Реклама:

За словами Данкверта, зараз основний обсяг експортованого російського зерна йде до традиційних імпортерів за контрактами, підписаними з офшорними зонами та європейськими країнами.

"Це говорить про те, що наш бюджет не отримує від експорту зерна тих грошей, що повинен", - підкреслив керівник Россільгоспнагляду.

Також за російськими сертифікатами в треті країни вивозиться і українське зерно, продовжив він.

"Йдуть довантаження в Україні, особливо транснаціональними компаніями, які від нас вивозять частину зерна за нашими сертифікатами, потім додають українське зерно, в результаті страждає імідж Росії як постачальника", - сказав керівник Россільгоспнагляду.

Темпи експорту зерна зараз в Росії досить високі через зростання курсу долара, нагадав Данкверт. При цьому падає якість експортованого зерна через ажіотаж на ринку, вважає глава Россільгоспнагляду.

Раніше відомство посилило вимога до перевірки умов експорту російського зерна через побоювання можливості поставки зараженої продукції, нагадав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: