"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "чорну п'ятницю" ФБР завалили заявками на придбання зброї

Субота, 29 листопада 2014, 11:44

Гвинтівки, рушниці і пістолети стали хітом передріздвяних розпродажів у США, сезон яких стартував в "чорну п'ятницю".

Як повідомив представник ФБР Стівен Фішер телеканалу CNN, кожну секунду надходило в середньому три звернення за ліцензією на придбання вогнепальної зброї, тобто в три рази більше, ніж у звичайний день.

"Чорна п'ятниця" традиційно є одним з найбільш завантажених днів за обсягом операцій", - повідомив представник ФБР.

За його даними, минулого року за "чорну п'ятницю" було отримано майже 145 тисяч заяв на купівлю зброї, і цього року рекорд може бути побитий.

Реклама:

Згідно із законом, звернення повинні бути розглянуті протягом трьох робочих днів. Розглядом заявок займаються близько 600 співробітників ФБР і кол-центрів, розповів Фішер.

За його оцінками, відхилені будуть близько 2% заявок (близько трьох тисяч).

Серед найбільш поширених причин для відмови представники ФБР називають відсутність достатньої інформації про заявника, наявність у нього судимості або ордера на його арешт, а також інших порушень закону.

"Чорна п'ятниця", наступна за Днем подяки (національне свято в США, який відзначається в четвертий четвер листопада), традиційно вважається початком сезону різдвяних і новорічних розпродажів.

Завдяки підвищеному попиту на товари зі знижками ритейлери буквально за один день можуть перейти від збитків (червоних цифр в звітності) до прибутку (чорним цифрам). Протягом "кіберпонеділка" (найближчого понеділка після Дня подяки) у бажаючих скористатися знижками є шанс докупити товари в мережі.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!