"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's знизило рейтинг "ВіЕйБі Банку"

П'ятниця, 28 листопада 2014, 18:04

Міжнародне рейтингове агентство Moody 's Investors Service у п'ятницю знизило рейтинг депозитів "ВіЕйБі Банку" в національній валюті до "Са" з "Caa3" і рейтинг банку за національною шкалою до "Ca.ua".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, Moody's помістило всі довгострокові депозитні рейтинги на перегляд без певної спрямованості.

Рейтингове агентство також підтвердило рейтинг фінансової стійкості банку на рівні "Е", який в даний час еквівалентний базовій оцінці його кредитоспроможності "с".

Реклама:

Короткострокові рейтинги банку в національній та іноземній валюті залишилися на рівні "Not-Prime".

Як наголошується в повідомленні агентства, рейтингова дія настала після заяви Національного банку 20 листопада про визнання VAB Банку неплатоспроможним і введення в нього тимчасової адміністрації Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Тимчасова адміністрація в VAB Банк була введена з 21 листопада по 20 лютого 2015 року. На 1 листопада 2014 року загальний обсяг вкладів 347,3 тисяч фізичних осіб у банку становив 9,7 млрд гривень, з яких 6,9 млрд гривень - вклади в межах гарантованої суми відшкодування.

З них 3,7 млрд гривень підлягають виплаті вкладникам протягом дії тимчасової адміністрації.

VAB Банк працює на фінансовому ринку України з 1992 року і до початку жовтня за розміром активів посідав 16 місце (23,973 млрд гривень) серед усіх банків країни.

Найбільшим акціонером VAB Банк є Олег Бахматюк (86,778%), який поклав відповідальність на погіршення ситуації в банку на Національний банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: