"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада заборгувала пенсіонерам Донбасу вже близько 5 мільярдів

П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:42

Сума заборгованості по Луганській і Донецькій областям з пенсійних виплат у листопаді поточного року досягла 5 млрд гривень.

Про це повідомила заступник глави правління Пенсійного фонду Валентина Никитенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, при цьому заборгованість підприємств зі сплати страхових внесків на даних територіях - 2,7 млрд гривень.

"Сума заборгованості з Луганської та Донецької області по виплатах на сьогоднішній день становить 5 млрд грн - це те, що ми повинні виплатити нашим пенсіонерам. На окупованій території проживало 1,2 млн пенсіонерів, при цьому за новим місцем проживання на території України звернулося 662 тис осіб", - повідомила вона.

Реклама:

Всього станом на 1 січня 2014 на території Донецької та Луганської областей проживало 2,1 млн пенсіонерів, в даний час на непідконтрольних Києву територіях проживають 1,2 млн пенсіонерів.

За словами Нікітенко, згідно з розпорядженням Кабміну тимчасово переселеним пенсіонерам необхідно до 31 грудня 2014 року надати в підрозділи Пенсійного фонду довідку з органів соціального захисту, з тим, щоб виплата пенсій для них на нових українських територіях не була припинена в січні 2015 року.

У той же час, особам із зони АТО, які не встигли подати відповідні довідки та документи до Пенсійного фонду до кінця поточного року, дозволено подати необхідні документи в наступні періоди, а частина невиплачених допомог буде їм нараховано і виплачено в наступні періоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: