ФГВФО розповів, коли почнуться виплати вкладникам "ВіЕйБі Банку"

Четвер, 27 листопада 2014, 17:13

Масові виплати коштів вкладникам ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк", в межах 200 тисяч гривень, розпочнуться після завершення роботи тимчасової адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Як зазначається, відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" протягом дії тимчасової адміністрації в ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк" уповноваженими особами Фонду проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану даних банків з метою підготовки плану врегулювання щодо виведення даних банків з ринку.

"У зв’язку з цим на даний момент усі операції по рахунках клієнтів банків призупинені", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Тимчасова адміністрація в ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк" запроваджена строком на три місяці з 21 листопада 2014 року по 20 лютого 2015 року включно.

Відповідно до Закону про СГВФО строк дії тимчасової адміністрації в даних банках може бути одноразово подовжена на строк до одного місяця.

Виведення ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк" з ринку може проводитись в один з таких способів: продаж банку інвестору в цілому; створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку; відчуження усіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку; ліквідація банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб.

Водночас, відповідно до "Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами", протягом дії тимчасової адміністрації в ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк" уповноважені особи Фонду на тимчасову адміністрацію проводитимуть інвентаризацію банківських активів і зобов'язань, консолідацію баз даних про вкладників на рівні головного банку.

"Спосіб виведення з ринку кожного з банків буде визначений в результаті роботи тимчасової адміністрації та залежатиме від наявності платоспроможного інвестора", - повідомляє прес-служба.

З огляду на це Фондом гарантування проводитиметься пошук потенційних інвесторів для участі у виведенні ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "Міський Комерційний банк" з ринку.

Також зазначається, що масові виплати коштів вкладникам, в межах 200 тисяч гривень, розпочнуться після завершення роботи тимчасової адміністрації в зазначених банках.

"Порядок здійснення таких виплат залежатиме від обраного способу виведення неплатоспроможних банків з ринку", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: