Ціна на Brent різко впала до 76,52 долара

Четвер, 27 листопада 2014, 09:06

Світові ціни на нафту знижуються на тлі побоювань інвесторів, що ОПЕК не буде скорочувати темпи видобутку.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 8.37 за московським часом вартість січневих ф'ючерсів на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 2,37%, до 76,52 долара за барель.

Вартість січневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI опускалася на 1,87% і становила 72,73 долара за барель.

Реклама:

Інвестори побоюються, що ОПЕК не піде на скорочення незважаючи на надлишок попиту.

Зокрема, агентство Рейтер повідомляє з посиланням на трьох делегатів зустрічі, що зниження квот на видобуток нафти не відбудеться.

Делегати ОПЕК повідомили, що, швидше за все, організація не буде робити будь-яких кроків по відношенню до рівня видобутку, оскільки Росія не має наміру її скорочувати. 

У середу глава "Роснафти" Ігор Сечін в інтерв'ю Bloomberg заявив, що падіння цін на нафту нижче 60 доларів за барель не змусить РФ скоротити видобуток нафти.

Нагадаємо, зустріч ОПЕК пройде у Відні 27 листопада, країни повинні прийняти рішення, чи підуть вони на скорочення видобутку на тлі погіршення прогнозів щодо споживання нафти в світі і істотного збільшення видобутку в США.

Це буде одна з найбільш значущих зустрічей організації за останні роки, оскільки з червня ціни на нафту впали приблизно на третину. Венесуела заявила, що готова скоротити виробництво нафти, якщо ОПЕК прийме відповідне рішення.

Представники Лівії та Еквадору погодилися з даною ініціативою. Іран також заявив, що підтримуватиме зниження цін у ході зустрічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: