Словаччина готова збільшити поставки газу в Україну

Вівторок, 25 листопада 2014, 20:18

Оператор газотранспортної системи Словаччини - компанія Eustream могла б у найближчому майбутньому наростити реверсні поставки газу в Україну в порівнянні з 11,5 мільярда тонн на рік, які заплановано поставляти з 1 січня 2015 року.

Про це заявив у вівторок "РИА Новости" офіційний представник компанії Ваграм Чугурян.

"Існують технічні можливості для подальшого збільшення поставок газу в реверсному режимі в Україну через територію Словаччини", - сказав Чугурян.

За його словами, все залежить від української сторони, яка зараз веде роботи з подальшого вдосконалення систем прокачування газу своєю територією.

Реклама:

"Як тільки Eustream отримає від української сторони підтвердження про її готовність до нарощування потужностей поставок, він оголосить про запуск процедури Open Season, під час якої будуть зареєстровані фірми, що надали заявки на прокачування додаткових обсягів газу в Україну", - сказав Чугурян.

Весь процес, за його словами, займає всього кілька тижнів. Про те, наскільки в подальшому можуть зрости обсяги прокачування газу в Україну, представник Eustream відмовився повідомити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: