Екс-голову правління "Укрінбанку" оголосили у розшук за привласнення 5,6 мільйона

Вівторок, 25 листопада 2014, 16:35

Прокуратура Києва оголосила повідомлення про підозру колишньому голові правління АТ "Укрінбанк", який привласнив 5,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Керівник вказаної фінансової установи щомісяця "преміював" працівників банку. Проте, як з’ясувалося, всі ці кошти голова правління перераховував на підконтрольні рахунки (свій і окремих працівників) та привласнював", - відзначили у прокуратурі.

Коли дії банкіра зацікавили правоохоронців, він виїхав за кордон, де і дотепер переховується від українського правосуддя, додали у відомстві.

Реклама:

Посадовця підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Чоловіка оголошено у розшук. Триває досудове розслідування.

Водночас, як повідомили у самому банку, розшукують Сергія Мещеряка, а реальна сума нанесеного зловмисником збитку, значно вища.  

"Сергій Сергійович Мещеряк очолював ПАТ "Укрінбанк" в період з 2002 року по 2010 рік. Міліцією Мещеряк був оголошений у розшук ще у 2011 році", - відзначили банку.

Українська правда. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!