Російські олігархи почали продавати будинки на "Рубльовці"

Понеділок, 24 листопада 2014, 09:46

Власники дорогих будинків на Рубльовському шосе і Новій Ризі взялися за їх продаж.

Про це пишуть "Ведомости".

Пропозиція нерухомості на Рубльово-Успенському шосе і Новій Ризі влітку 2014 зросла на 20-30% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зараз, за словами директора з маркетингу Villagio Estate Антонав Гололобова, вона стабільна.

Реклама:

У 2014 році пропозиція по цих напрямках зросла в середньому на 25%; для порівняння: у 2013 році зростання становило 15%, передала через представника директор департаменту заміської нерухомості Kalinka Group Юлія Грошева.

Велика частина пропозиції, як і колись, - будинки, виставлені на продаж в кризу 2008-2009 рр., говорить керуючий партнер Blackwood Костянтин Ковальов.

Але з вересня 2013 пропозиція дійсно зростає, особливо будинків вартістю понад 3 млн доларів, свідчить він, завдяки цьому об'єктів, виставлених на продаж, стало більше на 30-40%.

Ковальов пояснює це політичною і економічною нестабільністю, Гололобов - коливаннями курсів валют.

З початку цього року по 24 листопада, за даними ЦБ, долар подорожчав до рубля на 40,22%, а євро - на 27,48%.

Економічна та політична невизначеність і пов'язані з ними процеси - різкі коливання курсу валют, новий порядок розрахунку податку на майно фізичних осіб та ін. - змусили людей переглянути та оптимізувати власність.

"Якщо раніше вони могли собі дозволити тримати нерухомість про запас, то тепер задумалися про необхідність утримання таких активів", - резюмує Грошева.

Зараз на Рубльовці продається до 1000 будинків, передав через представника директор департаменту елітної нерухомості "Метріум груп" Ілля Менжунов.

Оцінка "Міель - заміська нерухомість" скромніше - 510 об'єктів, включаючи споруди на "нульовому кілометрі" Рубльовського шосе і великі земельні ділянки.

У I кварталі цього року на ринок вийшло 43 нових об'єкти, в II кварталі - 74, в III кварталі - 55, з початку IV кварталу - ще 34, розповідає керівник відділу продажів "Міель - заміська нерухомість" Людмила Архипова.

Нова пропозиція знижується, а нерозпродана - зростає, підсумовує вона.

У цілому пропозиція на заміському ринку нерухомості зросла з початку IV кварталу на 5-10%, відзначає Менжунов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!