"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У жовтні золотовалютні резерви України скоротилися на 14 тонн - ЗМІ

Понеділок, 24 листопада 2014, 09:32

У жовтні золотовалютні резерви країни скоротилися на 14 тонн золота, згідно з даними МВФ.

Україна перебуває на межі банкрутства, тому Нацбанк країни вдається до продажу золотовалютних резервів, пише ZN.UA з посиланням на Wirtschafts Woche.

Видання називає кілька факторів, які привели Україну до критичного стану економіки.

Одним з факторів, який призвів до економічної кризи, є війна на Сході України з проросійськими бойовиками. Крім того, країна заборгувала Росії за постачання природного газу.

Реклама:

Також національна валюта зазнала втрат в понад 80% цього року по відношенню до долара. За даними МВФ, країна продала більше третини своїх золотовалютних резервів минулого місяця.

"Економіка сильно пошкоджена і Україна продала більше третини своїх золотовалютних резервів у жовтні, за даними Міжнародного валютного фонду. В кінці місяця (жовтня), у країни як і раніше було 26 тонн золота, що на 14 тонн менше, ніж у вересні, про що свідчать дані МВФ. чи буде тривати цей тренд в листопаді, поки неясно", - сказано в статті.

В іншій статті цього ж видання "Притиснутий до стіни", автор публікації пише, що в нинішніх кризових умовах Україні залишається лише сподіватися на те, що Захід не залишить країну в скрутну хвилину.

Автор зазначає, що конфлікт назріває і нові напади бойовиків - лише питання часу.

"Україна зможе вижити економічно після втрати промислових зон та природних ресурсів в Східній частині країни з масивної допомогою з боку Заходу", - говорить він.

Як відомо, за попередніми даними станом на 1 листопада 2014 року обсяг міжнародних резервів України становив 12,587 мільярдів доларів в еквіваленті.

Нагадаємо, 14 жовтня Національний банк України поліпшив оцінку золотовалютних резервів станом на 1 жовтня на 185 млн доларів - до 16,385 млрд доларів.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви Національного банку в серпні зменшились на 142 млн доларів, або на 0,9%, а з початку року зменшились на 4,488 млрд доларів, або на 21,9%, до 15,928 млрд доларів.

У 2013 році резерви НБУ зменшились на 16,83%, або на 4,130 млрд доларів, - до 20,416 млрд доларів.

У лютому НБУ перейшов до гнучкого курсоутворення на валютному ринку і прийняв рішення не втручатися у валютний ринок у формі інтервенцій.

Водночас регулятор підтримує ліквідність банківської системи і посилив заходи до валютних спекулянтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: