ExxonMobil почала пошук альтернативи російських родовищ

Четвер, 20 листопада 2014, 10:48

Санкції Заходу проти Росії змусили американську нафтову компанію ExxonMobil почати пошуки альтернативних родовищ для використання бурової платформи West Alpha, що брала участь у розвідці шельфу в Карському морі.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Bloomberg.

У 2015 році West Alpha замість повернення в російські арктичні води може почати використовуватися біля берегів Норвегії, повідомив керуючий директор з виробництва і видобутку Exxon Mobil в Норвегії Домінік Дженетт.

За його словами, остаточне рішення буде прийнято після того, як стануть зрозумілі перспективи ведення бізнесу з "Роснефтью" та продовження санкцій.

Реклама:

"Ми будемо діяти у відповідності з міжнародними та американськими законами, і від цього залежатиме, куди вона попрямує", - зазначив Дженетт.

У серпні 2014 "Роснефть" і ExxonMobil почали розвідувальне буріння за допомогою платформи West Alpha самої північної свердловини в РФ "Університетська-1".

12 вересня 2014 США ввели нові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Під них потрапили, зокрема, п'ять російських енергетичних компаній - "Газпром", "Газпром нафта", "Лукойл", "Сургутнефтегаз" і "Роснефть". Їм заборонено поставляти товари, послуги та технології, необхідні для видобутку нафти на глибоководних ділянках, арктичному шельфі або в сланцевих пластах.

Того ж дня Євросоюз підтримав американські санкції, опублікувавши список російських компаній, які потрапили під нові обмеження. Санкції також торкнулися нафтового сектору.

У зв'язку з прийняттям нових санкцій ExxonMobil була змушена згорнути співпрацю з "Роснефтью".

У жовтні компанія "Роснефть" заявила, що готова продовжувати роботи на свердловині "Університетська-1" в Карському морі без участі ExxonMobil.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: