"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ФІФА розгорівся корупційний скандал через Росію й Катар

Середа, 19 листопада 2014, 10:45

Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозеф Блаттер звернувся з заявою у Федеральну прокуратуру Швейцарії через корупційний скандал щодо вибору країн, які прийматимуть ЧС-2018 та ЧС-2022.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на AFP.

Згідно з оголошеною у вівторок, 18 листопада, інформацією ФІФА, у документі йдеться про "можливі правопорушення окремих осіб" та підозру у "міжнародному переміщенні активів".

При цьому конкретні імена не розголошуються. Передумовою для звернення до правоохоронного органу став звіт члена комітету ФІФА з етики Майкла Гарсії.

Реклама:

Всесвітня футбольна організація пояснює, що на відміну від органів ФІФА, державні правоохоронні структури мають можливість провести розслідування із застосуванням засобів кримінально-процесуального впливу". З цієї причини заяву Блаттера спрямовано до швейцарської прокуратури.

Глава комітету ФІФА з етики Ганс-Йоахим Екерт зауважив, що при аналізі звіту про передачу права проведення ЧС-2018 та ЧС-2022 Росії та Катару він "натрапив на докази, які, можливо, дають привід для підозри у злочинних діях, які мають відношення до Швейцарії".

За словами Екерта, він "мав" порадити Блаттеру "підключити швейцарські правоохоронні органи".

Як відомо, раніше в Німеччині вимагали забрати в Росії чемпіонат світу з футболу-2018.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!