Населенню збільшили обсяги споживання електроенергії для електроопалення

Вівторок, 18 листопада 2014, 20:53

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, збільшила обсяги споживання електричної енергії за найменшим тарифом для населення, яке для обігріву використовує електроопалювальні установки.

Про це йдеться у постанові НКРЕКП від 23 жовтня 2014 року № 164 "Про затвердження Змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню", яка набула чинності 18 листопада, повідомляє прес-служба Комісії.

"Зазначена постанова була прийнята у зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні та з метою вжиття заходів для економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, своїм рішенням Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт·год.

Реклама:

"Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію - 23,7 копійки за 1 кВт·год. Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня", - повідомляє прес-служба.

Таким чином рішення НКРЕКП сприяє заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень.

"Крім цього, заміна споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: