"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські акції на Варшавській біржі впали до історичного мінімуму

Понеділок, 17 листопада 2014, 16:28

Індекс українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine минулого тижня вчергове цього місяця оновив свій історичний мінімум, досягнувши 225,35 пункту, що на понад 10 пунктів нижче попереднього мінімального значення, зафіксованого тижнем раніше.

Український індикатор завершив торги минулого тижня трохи вище досягнутого мінімуму, показавши за підсумками останніх п'яти сесій 2,1% після зниження на 15% обвалу тижнем раніше, повідомляє УНІАН.

За останні п'ять сесій знову найбільше подешевшали акції найбільшого в Україні виробника цукру, агрохолдингу Astarta, які впали в ціні ще на майже 12% після близько 30% мінуса тижнем раніше.

На закритті в п'ятницю, 14 листопада, папери холдингу, який став першою українською компанією на Варшавській біржі, коштували менше 20 злотих вперше з липня 2009 року (1 долар = 3,4 злотих).

Реклама:

Із десяти українських компаній на головному майданчику польського фондового ринку за останні п'ять сесій подешевшали шість компаній, які втратили близько від 3 до 7%.

Подорожчали в свою чергу спекулятивні папери Сoal Energy (+8,3%) і KSG Agro (+0,8), а також Ovostar Union (+0,7%) і "блакитна фішка" Kernel (+2,7%).

На останньому закритті ринку акція половини українських емітентів коштувала менше 1 долара.

Дешевше всього коштували папери дніпропетровського виробника акумуляторів Westa - менше 10 центів, а найдорожче - одного з найбільших в Україні виробник яєць і яєчних продуктів Ovostar - понад 20 доларів.

Український індекс завершив тиждень зниженням на фоні різноспрямованих результатів основних індикаторів Варшавській біржі: "блакитні фішки" продемонстрували 0,04% зростання, тоді як WIG просів на 0,14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!