"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З 2015 року SEAT припиняє продаж авто в Росії

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:21

На тлі кризи і падіння авторинку в Росії SEAT слідом за Dodge припиняє продаж машин в РФ.

Про це пише "Комерсант".

У компанії припинення продажів пояснюють зниженням попиту на недорогі автомобілі та коливаннями курсів валют.

Автодилери підтверджують, що SEAT, частка якого на ринку РФ мізерно мала, невигідно імпортувати через девальвацію. На думку учасників ринку, згорнути продаж в РФ можуть і інші нелокалізованние бренди.

Реклама:

Про те, іспанська марка SEAT з 1 січня 2015 року припиняє продажі в Росії, виданню розповіли джерела на авторинку і підтвердили в "Фольксваген Груп Рус".

Там пояснили це "скороченням сегментів", в яких представлена марка (бюджетні невеликі автомобілі), загальною економічною ситуацією і коливаннями курсів валют. За словами джерел, компанія вже скорочує дилерську мережу і персонал.

В SEAT запевнили, що виконають зобов'язання перед дилерами, співробітниками і клієнтами, проблем із сервісом не буде.

Чутки про те, що SEAT планує згорнути продажу, ходили вже кілька місяців. Дилери відзначали падіння продажів марки, пояснюючи це не стільки загальною стагнацією ринку, скільки "відсутністю конкурентних моделей" і "неефективністю рекламної політики".

На думку президента ГК "Фаворит Моторс" (дилер SEAT, Chevrolet, Volvo, KIA, Ford і ін.) Володимира Попова, основні причини відходу SEAT - "небажання головної компанії інвестувати в локалізацію виробництва", "максимально висока конкуренція" в сегменті і девальвація рубля, що робить імпорт невигідним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: