G20 обговорить питання реформи МВФ

Субота, 15 листопада 2014, 11:40

В австралійському Брісбені в суботу починається дводенний саміт "Групи двадцяти", в якому візьмуть участь лідери країн, що входять у G20.

Основними темами саміту стануть питання стимулювання зростання економіки через залучення інвестицій в інфраструктурні проекти та зниження безробіття, забезпечення стійкості світової економіки через зміцнення світової фінансової архітектури, в тому числі шляхом реформування МВФ.

Також на саміті планується обговорити питання поглиблення торгово-економічної інтеграції, реформування міжнародної енергетичної архітектури, будуть обговорені заходи з боротьби з поширенням вірусу Ебола.

В групу двадцяти входять 19 країн (Аргентина, Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Республіка Корея, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Японія) і Європейський союз.

Реклама:

На саміт в Брісбені крім країн-членів запрошені Іспанія, Мавританія, М'янма, Нова Зеландія, Сенегал. Сінгапур, а також керівництво ООН, СБ, СОТ, МВФ, МОП, ОЕСР.

Як повідомлялося, міністри фінансів і голови центробанків G20 на початку жовтня на зустрічі в Вашингтоні домовилися рекомендувати лідерам "двадцятки" ухвалити рішення про створення в Сіднеї міжнародного центру підтримки інвестицій в інфраструктуру.

"Центр має бути в Австралії, у Сіднеї. Йдеться про те, що це має бути якийсь хаб проектів. Буде формуватися інформація про інвестпроекти в інфраструктуру, які будуть засновані в основному на принципах приватно-державного партнерства", - пояснював в жовтні міністр фінансів РФ Антон Силуанов. Планується, що центр працюватиме чотири роки.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!