"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P присвоїло "сміттєвий" рейтинг сервісу Twitter

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:56

Акції сервісу мікроблогів Twitter втратили майже 6% вартості на торгах нью-йоркської фондової біржі після того, як міжнародне рейтингове агентство S&P присвоїло Twitter "сміттєвий" рейтинг "BB-", хоча й зі стабільним прогнозом.

Про це свідчать дані біржі, пише "Лента.ру".

S&P знизило корпоративний кредитний рейтинг Twitter до "BB-" при тому, що будь-який рейтинг агентства нижче "BBB-" на сленгу фондового ринку позначається як "сміттєвий".

Агентство підкреслило, що оцінка рейтингу сервісу проводилася на основі публічної інформації, без залучення корпоративного інсайда.

Реклама:

Напередодні Twitter провів захід для фінансових аналітиків, на якому фінансовий директор компанії зробив досить сміливі прогнози щодо зростання виручки.

Подробиці заяви Twitter не розкриваються, проте акції на торгах в середу злетіли на 7%.

Водночас, після повідомлення S&P про зниження кредитного рейтингу, акції Twitter втратили практично всі набрані позиції. За підсумками торгів в четвер їх ціна знизилася на 5,88% до 40 доларів.

Капіталізація компанії оцінюється трохи більше ніж в 25 мільярдів доларів.

Агентство нагадало, що боргові зобов'язання Twitter становлять близько 1,8 мільярда доларів.

За даними на кінець вересня 2014 року, у компанії було 3,6 мільярда доларів у готівці та їх еквівалентах, з яких приблизно половину склали кошти від продажу боргових облігацій.

Оскільки Twitter продовжує активно інвестувати в зростання, дискреційний грошовий потік, що не враховує боргові зобов'язання і капітальні видатки, може не вийти в плюс до 2016 року.

Однак агентство одночасно дало Twitter стабільний прогноз розвитку.

В S&P прогнозують швидкі темпи росту Twitter протягом наступних 2-3 років. Водночас, агентство не очікує, що компанія почне повертати капітал акціонерам у формі зворотного викупу акцій або дивідендів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: