"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ пропонує заборонити учасникам міжбанку вживати наркотики

Четвер, 13 листопада 2014, 15:33

Національний банк пропонує затвердити кодекс поведінки та ділової практики учасників міжбанківського валютного ринку України.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"На фоні динамічного розвитку світового фінансового ринку і появи нових інвестиційних інструментів усе актуальнішим стає питання етичної поведінки учасників ринку. У багатьох розвинутих країнах адаптовані і рекомендовані для використання в роботі так звані кодекси етичної та професійної поведінки учасників ринку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дотримання учасниками ринку стандартів етичної та професійної поведінки зміцнює довіру інвесторів і позитивно впливає на розвиток фінансового ринку, підвищує його прозорість.

Реклама:

"Гра на гроші або укладення парі між уповноваженими дилерами учасників ринку суворо заборонені. Керівництву учасників ринку рекомендується ввести в дію чітку політику контролю за такою діяльністю, яка має бути викладена в письмовій формі", - йдеться у проекті кодексу поведінки.

Регулятор також рекомендує, здійснювати суворий адміністративний контроль за проявами шахрайства з метою його попередження. Оскільки є багато способів уведення в оману учасників ринку, від їх керівництва та працівників вимагається висока пильність, зокрема тоді, коли інформація або запити надходять по телефону.

"Уповноваженим працівникам учасників ринку заборонено укладати угоди і здійснювати будь-які інші операції у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння та під впливом інших речовин. Керівництво установ зобов’язано розробити та чітко роз’яснити порядок дій під час виявлення осіб, які зловживають такими речовинами", - зазначається у проекті документу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!