"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" розпочав видобуток природного газу і нафти в Єгипті

Четвер, 13 листопада 2014, 13:52

У 2014 році "Нафтогаз" також видобуде в Єгипті близько 260 тисяч тонн нафти, що становить більше 10% всього річного видобутку нафти в Україні.

Про це йдеться на сайті НАКу.

Згідно із повідомленням, "Нафтогаз" продовжує реалізацію проекту з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет.

У вересні поточного року було введено в експлуатацію першу чергу газопроводу та здійснено облаштування родовищ, що дозволило розпочати видобуток природного газу в обсязі близько 300 тисяч кубометрів на добу. Протягом вересня - жовтня цього року вже видобуто 19 млн кубометрів природного газу.

"Всього в рамках єгипетського проекту були пробурені 16 пошукових, 12 розвідувальних та 12 експлуатаційних свердловин, розвідано сім нафтогазових родовищ, з яких на чотирьох розпочато видобуток", - йдеться у повідомленні.

У 2015 році планується завершення будівництва технологічної інфраструктури на родовищах та введення в експлуатацію трубопроводів, завдяки чому стане можливим підключення решти продуктивних свердловин та вихід на рівень видобутку до 950 тонн (зараз - близько 740 тонн) нафти та 700 тисяч куб. м. газу на добу.

За попередньою оцінкою видобуток нафти "Нафтогазом" на концесійній території Alam Еl Shawish East за 2014 рік може скласти до 260 тисяч тонн, що становить 11-12% від річного видобутку нафти в Україні.

Видобуток нафти з 2009 року, коли було отримано першу нафту з родовищ, становить  понад 680 тисяч тонн. Видобуті нафта та газ реалізуються на території Єгипту. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: