"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту можуть впасти до 70 доларів - JPMorgan

Четвер, 13 листопада 2014, 13:09

JPMorgan значно знизив прогноз цін на нафту і вважає, що нафтові котирування цілком можуть впасти до 70 доларів за барель і навіть торкнутися рівня в 65 доларів на початку січня наступного року.

Про це йдеться огляді інвестбанку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перевищення пропозиції над попитом на ринку нафти в умовах нижчого, ніж очікувалося, зростання світової економіки, збільшує необхідність скорочення квот країнами, що входять в ОПЕК. Проте ключовою проблемою в даний час є те, що країни, що входять в ОПЕК, швидше за все, не зможуть прийти до спільного рішення про скорочення обсягів видобутку на листопадовій зустрічі", - йдеться в огляді.

Якщо ОПЕК в листопаді не прийме рішення про зниження квот, ціни на нафту можуть впасти до 70 доларів  за барель і навіть торкнутися позначки в 65 доларів на початку січня 2015 року.

Реклама:

"Однак таке сильне падіння нафтових котирувань, ймовірно, стане хорошим стимулом для того, щоб ОПЕК все ж скоротив видобуток. Відзначимо, що ми не очікуємо, що ОПЕК прийме таке рішення до кінця 2014 року", - йдеться в огляді.

Згідно з новими прогнозами аналітиків JPMorgan, в четвертому кварталі 2014 ціни на нафту в середньому будуть перебувати на рівні 80 доларів за барель, а в 2015-2016 роках - на рівні 82 і 88 доларів відповідно.

Раніше експерти очікували, що в 2015-2016 роках нафтові котирування будуть перебувати в діапазоні 110-120 доларів за барель.

Довгостроковий прогноз цін на нафту залишився колишнім - 90 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: