"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС через суд домагатиметься від Коломойського сплати боргу "Укрнафти"

Понеділок, 10 листопада 2014, 18:02

Державна фіскальна служба має намір у судовому порядку домогтися стягнення з "Укрнафти" 2,1 мільярда гривень рентних платежів за серпень-жовтень 2014 року.

Про це заявив глава ГФС Ігор Білоус на брифінгу в Києві в понеділок, 10 листопада, передає "Дзеркало тижня".

"По "Укрнафті" все дуже просто. Ми намагаємося домогтися сплати заборгованості по ренті 2,1 млрд гривень. Зараз ми працюємо над стягненням цього боргу... Ми зараз розмовляємо з керівництвом компанії, в тому числі і з акціонерами щодо сплати цієї суми", - повідомив Білоус.

Формально державі через НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти". Іншу частку (близько 42% акцій), а також менеджмент компанії контролює група Приват Ігоря Коломойського.

Реклама:

Як повідомлялося, держава в особі прем'єра Арсенія Яценюка за можливість отримати належні за законом дивіденти по-суті закрила очі на катастрофічну ситуацію у виробництві та фінансах "Укрнафти", а також на відверті схеми її пограбування.

Підвищення ставок ренти нафти з серпня становило з 39 до 45% при видобутку на глибинах до 5000 м і з 18 до 21% - понад 5000 м.

Спочатку Мінфін просив понад 55%, але перший законопроект не набрав голосів в Раді навіть для включення до порядку денного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: