"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські акції на Варшавській біржі установили антирекорд

Понеділок, 10 листопада 2014, 16:44

Індекс українських компаній на Варшавській фондовій біржі WIG-Ukraine за минулий тиждень знизився на 15%, досягнувши нового історичного мінімуму на рівні 236,35 пункту.

Найбільше подешевшали акції другої найбільшої компанії з України та першого українського дебютанта на польському ринку Astarta, які втратили майже третину своєї вартості, повідомляє УНІАН.

На останньому закритті в п'ятницю акції компанії коштували близько 22 злотих за штуку (1 долар - 3,4 злотого) при історичному мінімумі їх вартості близько 8 злотих і максимумі 106 злотих.

Kernel за тиждень втратив 10,5%, знову опустившись нижче рівня 25 злотих за акцію.

Реклама:

Минулого тижня подешевшали акції всіх десяти українських емітентів, які нині котируються на головному майданчику Варшавської біржі.

Серед найбільш подешевшали виявилися спекулятивні папери Agroton (-26,6%), Milkiland (-19,3%) і Coal energy (-13,3%). Інші компанії подешевшали в межах від 2% до 8%.

Головні індикатори польського ринку завершили минулий тиждень також на негативній території, продемонструвавши значно менше падіння: "блакитні фішки" просіли на 1,9% на тлі зниження індексу широкого ринку WIG на 1,3%.

Як повідомлялося, за останній тиждень жовтня, після проведених в Україні парламентських виборів, на яких перемогли проєвропейські та прореформаторские партії, WIG-Ukraine піднявся на 5,6%.

Раніше в жовтні він учергове в цьому році оновив свій історичний мінімум на рівні 254,89 пункту порівняно з базовими 1000 пунктами, з яких був запущений у травні 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: