"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" заплатив "Нафтогазу" за транзит - Купріянов

Понеділок, 10 листопада 2014, 09:06

"Газпром" заплатив "Нафтогазу України" за рахунком за транзит газу з вересня.

Про це повідомив в понеділок офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, пише "Прайм".

Як повідомляло Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, "Нафтогаз" виставив "Газпрому" рахунок за транзит газу у вересні-жовтні 2014 року.

За даними міністерства, за вересень 2014 рахунок за транзит природного газу становив 64 млн доларів, по жовтень - 88 млн доларів.

Реклама:

Раніше Купріянов говорив журналістам, що оплату транзиту російського газу через Україну гальмує суперечка про ціну на газ.

"Єдина технічна проблема, яка існує в частині оплати за транзит газу територією України, - це те, що "Газпром" хоче заплатити більше, ніж чекає від нас українська сторона", - сказав Купріянов.

Він пояснив, що транзитна ставка залежить від ціни російського газу для України. "Газпром" розраховує цю ціну за формулою, зазначеною в контракті на поставку газу.

А "Нафтогаз України" рахує за своєю ціною"."Це гальмує процес. Але ми знайдемо вирішення цієї проблеми. Все буде зроблено відповідно до брюссельських домовленостей", - підкреслив Купріянов.

16 червня російський "Газпром" відповідно до контракту з "Нафтогазом України" припинив подачу газу українській стороні через відсутність передоплати за червневі поставки.

"Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу позов до російського "Газпрому" щодо перегляду газового контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!