"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ запропонувала Індії спільну розробку вуглеводнів в Арктиці і Сибіру

Субота, 1 листопада 2014, 14:00

Індійські компанії зможуть взяти участь в розробці і видобутку вуглеводнів в Арктиці і Східного Сибіру.

Про це в інтерв'ю ТАСС повідомив заступник міністра енергетики Росії Юрій Сентюрін, який взяв участь в засіданні російсько-індійської робочої групи з енергетики та енергоефективності.

"Ми вперше запропонували індійським компаніям брати участь в проектах з розвідки, розробки, видобутку вуглеводнів в Росії, в тому числі в Арктиці і Східного Сибіру, і їх переробці і поставці", - підкреслив він.

За його словами, Індії також запропонована участь в російських газових проектах, в тому числі на родовищі "Сахалін-1", "де розглядається можливість будівництва другої черги заводу" зі зрідження природного газу (СПГ).

Реклама:

"З опорою на наявні ресурси існує можливість побудувати другу чергу заводу, щоб значно збільшити наші експортні можливості. Ми пропонуємо Індії різні варіанти участі в цьому проекті", - підкреслив заступник міністра.

Сентюрін також уточнив, що тривають переговори між "Новатек" і індійськими компаніями про їхню участь у розвитку СПГ-проектів на півострові Ямал.

"У складі нашої делегації є представники "Новатек", які ще раз підтвердили свою зацікавленість в залученні індійських стратегічних партнерів, і ми зафіксували в протоколі, що російська сторона пропонує Індії розвивати СПГ-проекти, реалізовані компанією на півострові Гидан і в акваторії Обської губи", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: