Голова "Нафтогазу" розповів, в якому випадку Донбасу можуть відключити газ

Субота, 1 листопада 2014, 09:33

В "Нафтогаз України" сподіваються, що найближчим часом РНБО вирішить питання безоплатного відбору енергоносіїв на захоплених бойовиками територіях.

Про це заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "Шустер Live" в п'ятницю ввечері.

"Я сподіваюся, що на засіданні РНБО буде винесено остаточне рішення, як ця ситуація буде вирішуватися. Можливо, це рішення буде говорити про відключення цієї зони від поставок газу, можливо про часткові обмеження. Сподіваюся, це питання буде вирішене найближчим часом", - сказав він.

За словами глави "Нафтогаз-України", вказана ситуація є неприпустимою з фінансової точки зору, а також є потенційно ризикованою з точки зору аварій.

Реклама:

"У Донецькій, Луганській областях місцеві облгази контролюються бойовиками. Все, що фактично ми можемо зробити - це перекрити газ на магістральному газопроводі, відключивши великий сегмент споживачів (всіх без винятку) від газу. Таке рішення може бути ухвалене", - заявив Коболєв.

При цьому глава НАК "Нафтогаз України" підкреслив: "Рішення складне тому, що потрібно розуміти, що всі люди в цьому секторі залишаться без газу і без тепла".

За його словами, російська сторона веде роботу із забезпечення поставок газу зі свого боку на контрольовані бойовиками території.

"Ми бачимо ознаки цього"​​, - сказав Коболєв.

"Але відключення саме цієї зони можливе тільки в варіанті або 0 для всіх або газ для всіх", - додав глава НАК "Нафтогаз України".

Крім того, Коболєв зазначив, що бойовики поширюють брехливі чутки про те, що нібито Росія поставляє газ на підконтрольні їм території в Луганській та Донецькій областях.

"Останнім часом мене часто запитували, чи знаю я, що російська сторона почала подавати газ на ці території? Наші фахівці, дані телеметрії, тиску вказують, що це не так. І кожен раз, відповідаючи "ні", мені було дивно - звідки береться ця інформація? Ми тільки нещодавно зрозуміли, що пропаганда терористів каже місцевому населенню, нібито вони беруть газ з Росії і Росія опалює будинки. Насправді газ береться з України", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: