"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк посадив на тендери чиновника Азарова, який попався на "брудних схемах"

Четвер, 9 жовтня 2014, 13:55

Олександр Сухомлин, призначений 1 жовтня заступником міністра економічного розвитку й торгівлі, буде курувати питання проведення тендерних закупівель і економіки оборони й безпеки.

Про це пише ZN.UA, нагадуючи, що раніше він займав аналогічну посаду в уряді Миколи Азарова і був замішаний у гучних корупційних скандалах, пов'язаних із проведенням тендерів.

У 2011 році Сухомлин був звільнений із Кабміну Азарова за звинуваченням у непрозорому проведенні Міноборони тендеру на послуги з харчування на 621 млн грн.

Цю корупційну схему запускав сам Сухомлин.

Реклама:

Тоді він підписав дозвіл провести тендер для одного виконавця, у результаті якого пролобійований тодішнім міністром оборони Михайлом Єжелем монополіст без тендера отримав весь ринок продовольства армії, причому за ціною в 42 гривні добового пайка – на 10 гривень більше, ніж передбачене паспортом бюджетної програми.

Якби не публічний розголос цієї схеми Анатолієм Гриценком, який тоді обіймав посаду голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони, за рік додатковий "навар" перевищив би 213 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Азарову довелося звільнити Сухомлина після проведеного службового розслідування.

1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів Арсенія Яценюка призначив Сухомлина заступником міністра економічного розвитку й торгівлі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!