"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сина Пшонки звинувачують у нанесенні збитків державі на 22 мільйона

Середа, 8 жовтня 2014, 14:42

СБУ формує доказову базу щодо причетності народного депутата Артема Пшонки до незаконного відчуження службовими особами ПАТ "Київпроект" частини нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу за заниженою вартістю, що призвело до завдання збитків державі на суму 22,5 мільйона грн.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Згідно із повідомленням, 20 серпня 2014 року за матеріалами СБУ ГПУ порушено кримпровадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім Генпрокурором Пшонкою, який діючи всупереч інтересам служби і за попередньою змовою із своїм сином - нардепом Пшонкою Артемом та іншими службовими особами органів прокуратури організував прикриття від контролюючих та правоохоронних органів незаконного будівництва групою компаній "УКОГРУП" житлових та нежитлових об’єктів у Києві.

Як зазначається, у розпочатому Головним слідчим управлінням СБУ кримінальному провадженні за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу формується доказова база щодо причетності народного депутата Пшонки Артема до незаконного відчуження службовими особами ПАТ "Київпроект" частини нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу за заниженою вартістю, що призвело до завдання збитків державі на суму 22,5 млн грн.

Реклама:

Крім того, слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження від 14.04.2014 за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу щодо виявленого протиправного механізму реєстрації дозвільних документів у сфері будівництва через мережу Бек-офісів, запровадженого в 2013 р. колишнім Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Рибаком О.В. та начальником інспекції в м. Києві Кучером С.М. з метою отримання протиправної вигоди в сумі понад 50 млн доларів США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: